Werkwijze - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Kennismaking

Na ons eerste contact nodig ik je graag uit bij mij thuis voor een kennismakingsgesprek. Ik kom graag te weten wie je bent, wat je bezighoudt, wat je wel of niet wilt in de tuin, waar je van droomt, kortom ik luister graag naar jouw verhaal. Met behulp van een intakeformulier en fotoprints hebben we een fijne babbel waarbij we het hebben over kleuren, plantvoorkeuren, stijlen en vormen, maar ook over praktische zaken zoals, afsluitingen, materialen, tuinberging, verlichting ... Met deze persoonlijke aanpak probeer ik een helder beeld te krijgen van jouw noden en wensen zodat ik deze kan doorvertalen naar jouw droomtuin. Verder bespreken we de timing en toon ik een aantal voorbeeldplannen om je een idee te geven van wat je mag verwachten. Na deze kennismaking van ongeveer 1.5u bezorg ik je vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Opmeting en inventarisatie

Vervolgens kom ik de tuin opmeten en inventariseren. Tijdens dit bezoek neem ik ook foto’s, want de stijl en sfeer van de woning en omgeving zijn van belang bij het maken van een tuinontwerp. De bestaande toestand is het vertrekpunt van alles en dus belangrijk om gedetailleerd op papier te krijgen.

Voorontwerp

Nu is het tijd om aan mijn tekentafel te gaan zitten en mijn creativiteit de vrije loop te laten. Met potlood en kalk maak ik een conceptschets die ik nadien omzet in een digitaal 2D plan. Op dit plan is de vormgeving en indeling van de tuin uitgewerkt en heeft alles een plaats gekregen zodat er een mooi samenhangend geheel ontstaat. Ik stel het ontwerp aan je voor met een onderbouwd verhaal en een resem aan referentiebeelden van jouw toekomstige tuin.

Definitief ontwerp

Na de nodige aanpassingen stel ik een definitief ontwerp voor dat we via mail of telefonisch verder bespreken. Ik streef ernaar om een tuinontwerp te maken waarvan je 100% tevreden bent!

Beplantings- en technisch plan

In een volgende fase werk ik het tuinontwerp verder uit naar een beplantingsplan met plantenlijst en een technisch plan met voorstellen voor verlichting en materialen. Deze plannen worden met de nodige beelden en details voorgesteld. Bij de bespreking van het beplantingsplan toon ik van elke plant een afbeelding en overlopen we de plantenlijst waarin alle kenmerken zoals bloeitijd, hoogte, plantmaat ... zijn opgenomen. Ook de exacte hoeveelheden per plant vind je hierin terug.

Matenplan en meetstaat

Bij de uitwerking van het tuindossier hoort ook een matenplan en meetstaat. Dit plan bevat de exacte maatvoeringen en hoeveelheden van de materialen.

3D-presentatie

Als je voor het deluxe pakket kiest krijg je bovenop alle voorgaande plannen een 3D-voorstelling. Hierbij wordt een zo realistisch mogelijk beeld gemaakt van het tuinontwerp met een aantal visualisaties en sfeerbeelden zodat je je helemaal kan inleven in jouw toekomstige tuin.

Uitvoering

Je hebt nu een totaaldossier in handen waarmee je zelf aan de slag kan of beroep kan doen op een tuinaannemer. Doorheen de jaren heb ik goede contacten opgebouwd met tuinaannemers en plantenkwekerijen, dus ik help je graag verder bij het kiezen van een geschikte vakman of kwekerij.

Na de realisatie van jouw tuin kom ik met plezier nog eens langs om het resultaat te bewonderen.