tuindromenboek

Tuinontwerp basis - Tuinarchitecte - Leen Dierckx - Geel

Alles begint met een duidelijk plan
Weet je niet waar te beginnen en herken je dit?

 • je bent bezig met de bouwplannen van je woning of hebt recent gebouwd en wil zo snel mogelijk de verharding rond de woning voorzien
 • je hebt een mooie woning en wil ook de tuin in dezelfde lijn en sfeer vormgeven maar weet niet waar te beginnen
 • je hebt totaal geen idee waar de meest ideale plek is voor een tuinberging of overdekt terras
 • de regenwaterputten moeten geplaatst worden, maar je weet niet goed waar deze in de tuin het best komen te zitten
 • je wil direct na de verhuis al een terras aanleggen maar je twijfelt over de grootte en locatie ervan
 • je hebt een hele lijst van wensen, maar je weet niet hoe je alles bij elkaar kan laten passen
 • je weet wel wat je mooi vindt, maar kennis en creativiteit ontbreken om er één geheel van te maken
 • je wil geen zotte kosten doen, maar van in het begin de juiste keuzes maken

Dan is dit wat je zoekt:

 • iemand die jou helemaal begrijpt en al je dromen en wensen in één mooi plan giet
 • een tuinontwerp dat past bij de woning zodat binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien
 • een plan dat kan meegroeien met jouw gezin dat je stap voor stap kan uitvoeren
 • inspiratie voor planten en materialen om er zelf mee aan de slag te gaan of in een latere fase verder uit te werken
 • iemand die mee zoekt naar de geschikte vakman die de eerste werken in jouw tuin kan uitvoeren

tuinen in stijl biedt jou:

Tuinontwerp - basis


Wat kan je verwachten?

 • ik luister aandachtig naar jouw wensen en bezorgdheden en speel hier zo goed mogelijk op in zodat het ontwerp perfect aansluit bij jouw verwachtingen
 • het ontwerp is volledig afgestemd op de stijl en architectuur van je woning
 • je krijgt een gedetailleerd ontwerp met een praktische indeling van alle functies
 • het ontwerp is uniek en houdt rekening met jouw noden en wensen
 • moodboards geven inspiratie voor beplanting, materialen en verlichting
 • aanpassingen zijn mogelijk tot jij helemaal tevreden bent

Hoe gaan we te werk?

 1. Kennismaking
  Na ons eerste contact nodig ik je graag uit bij mij thuis voor een kennismakingsgesprek. Ik kom graag te weten wie je bent, wat je bezighoudt, wat je wel of niet wilt in de tuin, waar je van droomt, kortom ik luister graag naar jouw verhaal. Met behulp van een intakeformulier en fotoprints hebben we een fijne babbel waarbij we het hebben over kleuren, plantvoorkeuren, stijlen en vormen, maar ook over praktische zaken zoals, afsluitingen, materialen, tuinberging, verlichting ... Met deze persoonlijke aanpak probeer ik een helder beeld te krijgen van jouw noden en wensen zodat ik deze kan doorvertalen naar jouw droomtuin. Verder bespreken we de timing en toon ik een aantal voorbeeldplannen om je een idee te geven van wat je mag verwachten. Na deze kennismaking van ongeveer 1.5u bezorg ik je vrijblijvend een gedetailleerd prijsvoorstel.
 2. Opmeting en inventarisatie
  Vervolgens kom ik de tuin opmeten en inventariseren. Bestaande bomen, planten, verhardingen, putdeksels, afsluitingen,… worden allemaal ingemeten. Tijdens dit bezoek neem ik ook foto’s, want de stijl en sfeer van de woning en omgeving zijn van belang bij het maken van een tuinontwerp. Ook storende elementen of mooie uitzichten bepalen mee hoe het tuinontwerp eruit al zien. De bestaande toestand wordt nauwkeurig in kaart gebracht en is het vertrekpunt van alles en dus belangrijk om gedetailleerd op papier te krijgen. Een bestaande tuin, een hele grote of één met grote hoogteverschillen vraagt uiteraard veel meer meetwerk dan een nieuwbouwproject waar we starten met een lege kavel of een kleine stadstuin. Of er al dan niet plannen voorhanden zijn, zorgt ook voor meer of minder meetwerk.
 3. Voorontwerp
  Nu is het tijd om aan mijn tekentafel te gaan zitten en mijn creativiteit de vrije loop te laten. Met potlood en kalk maak ik een conceptschets die ik nadien omzet in een digitaal 2D plan. Op dit plan is de vormgeving en indeling van de tuin uitgewerkt en heeft alles een plaats gekregen zodat er een mooi samenhangend geheel ontstaat. Ik stel het ontwerp aan je voor met een onderbouwd verhaal en enkele moodboards van jouw toekomstige tuin.
 4. Definitief ontwerp
  Na de nodige aanpassingen stel ik een definitief ontwerp voor dat we via mail of telefonisch verder bespreken. Ik streef ernaar om een tuinontwerp te maken waarvan je 100% tevreden bent!


Tuinarchitecte - Leen Dierckx - Geel

“Hier kan elke doe-het-zelver
mee aan de slag.
Tuinen in Stijl is een echte aanrader”

pakketten Tuinarchitecte - Leen Dierckx

{reviews lezen}


Waarom ik?

Ik ben Leen, tuinarchitect sinds 2006, oprichtster van Tuinen in Stijl sinds 2012 en heb al meer dan 300 tuinen ontworpen. Ik heb ervaring in diverse stijlen, zowel groot als klein, modern als landelijk, minimalistisch als frivool, maar ook natuurlijk en ecologisch.
Ik hou van een persoonlijke aanpak en dat begint bij de eerste mail of telefoon, het intakegesprek met fotoprints, de bespreking bij mij thuis met een koffie en koekje tot het afl everen van het ontwerpdossier met een persoonlijk geschreven kaartje.
Ik probeer in elke fase heel dicht bij mezelf te blijven, maar ook dicht bij jou als klant. Want het is jouw tuin waarmee we mee bezig zijn, jouw plekje waar je je thuis moet voelen en jouw dromen die op papier komen staan. Dus als je met mij in zee gaat om van jouw tuin een pareltje te maken, wees er maar zeker van het op een persoonlijke en ja ook gezellige manier zal gaan.
Droom jij van een mooi aangelegde en gezellige tuin? Maar heb je niet de kennis en creativiteit om er een mooi geheel van te maken? Dan ben je aan het juiste adres. Ik ga samen met jou op pad, luister naar je verhaal en maak een tuinontwerp dat volledig is afgestemd op jouw noden en wensen. Ik neem alle zorgen weg zodat je zelf of samen met de juiste vakman een pareltje maakt van jouw tuin.

{mijn volledig verhaal}