tuindromenboek

Tuinen in Stijl - tuin zonder gazon

Tuin zonder gazon

Een tuin zonder gazon. Die vraag had ik nog niet eerder gekregen. Wel een voortuin zonder gazon, maar voor een hele tuin was het toch wel een uitdaging. We hebben het zeer goed opgelost door heel veel plantvakken, gezellige zithoekjes, een plekje voor de jacuzzi en ruimte voor de kippen en een kleine moestuin te voorzien. Om al deze ruimten met elkaar te verbinden gebruiken we kasteelgrind. Een fraai en sierlijke grind met een champagne-beige kleur wat meteen voor een Zuiders effect zorgt. Dit grind bestaat uit afgeronde keitjes waardoor het heel aangenaam loopt, zelfs op blote voeten.

In de zomer is deze tuin één groot paradijs voor vlinders, bijen en vogels. Planten als Verbena, Agastache, Echinacea, lavendel en vlinderstruik brengen letterlijk leven in de tuin. De bestaande grote bomen zorgen voor heerlijke schaduwplekjes om een dutje te doen of een boek te lezen. Het terras werd uitgebreid met een extra zitbank, de jacuzzi kreeg een plekje dicht bij de overdekte tuinkamer en de kippen scharrelen helemaal achteraan in de tuin onder de beukenhaag en de grote hoogstambomen. Het is een onderhoudsvriendelijke tuin met heel veel leven en kleur van voorjaar tot en met najaar.

Locatie: Oud-Turnhout
Fotografie: Tuinen in Stijl
Realisatie: Van den Akkerveken Jos & Guy Groenvoorziening

"Onze tuin ziet er elk seizoen fantastisch uit en vraagt weinig gespecialiseerd onderhoud. We hebben veel beestjes in onze tuin (vogeltjes, bijen en vlinders), veel afwisseling in bloeiende bloemen en de tuin straalt rust uit. Leen’s creatieve ideeën zoals extra zithoekjes creëren, met grote volumes hoogteverschillen maken, de lange tuinbank en de watertafel, maken van de tuin iets speciaals. Leen heeft bij ons eerste gesprek ruim de tijd genomen om te weten wat we wilden, ze heeft ook enkele aanpassingen gedaan, zodat het plan nog beter overeenkwam met onze vragen en ze heeft dit allemaal in een mooi eindontwerp kunnen gieten. "

Tine en Bob


   {terug naar realisaties}