tuindromenboek

Tuinen in Stijl - standtuin met vakantievibes

Stadstuin met vakantievibes

Een lange smalle stadstuin in het centrum van Geel kreeg een serieuze make-over. Afgebrokkelde tuinmuurtjes, gerenoveerde achtergevels en een koertje van kapotte terrastegels maakten plaats voor een ruim terras in arduinen tegels, wit geverfde gevels en een nieuwe tuinmuur die van het terras een heerlijk afgezonderd plekje maakt. Er is zowel plaats voor een grote eettafel als een loungezetel om lekker te chillen.

Het pad naast het tuinmuurtje, aangelegd in rode kleiklinkers, is de centrale as in de tuin die loopt vanaf de straat, door de overdekte gang naast de woning naar de achtertuin waar later nog een tuinkamer zal komen. Deze rode kleur zorgt voor een mooi contrast met de lichte gevels en het kasteelgrind.

Een meerstammige esdoorn in het kasteelgrind zorgt voor gefilterde schaduw en voor extra hoogte en groen in de buurt van het terras. Net achter deze zone fleurt een zomerborder van Verbena, Gaura, Agastache en Echinops het geheel op. Bij het minste zonnetje krijg je in deze tuin een instant zomer- en vakantiegevoel.

Locatie: Geel
Fotografie: klant
Realisatie: Tuinrealisaties Tom D’hondt en Groenhart


   {terug naar realisaties}