tuindromenboek

Tuinen in Stijl - prachtige tuinkamer bij strakke zwemvijver

Prachtige tuinkamer bij strakke zwemvijver

In 2016 maakte ik een eerste ontwerp voor deze tuin die heel onderhoudsvriendelijk mocht zijn en een strakke uitstraling mocht hebben. De voor- en zijtuin werden meteen aangelegd met een oprit in kleiklinkers, een parkeerzone in granulaat, strakke groenblokken, stroken siergrassen en een spel van staptegels in blauwe hardsteen. Deze tegels begeleiden bezoekers naar de voordeur waar een heel gezellige patiotuintje is voorzien achter het houten lattenwerk. Hier speelt zich in de zomer een prachtig schaduwspel af waar heerlijke lavendel voor een Zuiderse sfeer zorgt.

De achtertuin bleef jaren een eenvoudig ruim gazon waar de kinderen zich konden uitleven. Daar kwam in 2022 verandering in doordat een zwemvijver werd aangelegd en een prachtig bijgebouw werd geplaatst. Een terras in grind met een meerstammige steeneik verbindt de zwemvijver met het multifunctionele bijgebouw waar het heerlijk vertoeven is in elk seizoen. Het is een zalige tuinkamer waar kan gewerkt worden, waar gezellig kan getafeld worden of waar in de minikeuken heerlijke hapjes en gerechtjes kunnen klaargemaakt worden als vrienden en familie komen aperitieven of feesten. Het is echt een tuin om in te leven het ganse jaar door!

Locatie: Geel
Fotografie: Tuinen in Stijl
Realisatie: Tuinrealisaties Tom D’hondt en Groenhart

"Lieve Leen Wat maakte je ons blij. Met jouw talent aan onze zij. Wij wisten niet veel raad. Maar jij stond voor ons paraat. We vroegen een onderhoudsvriendelijke en strakke tuin. Je verraste ons met een prachtig ontwerp met paarse ‘sierajuin’ en stapstenen in arduin. Met genoeg plaats om in te spelen. Waarin we onze tijd samen kunnen delen. Geweldig om te zien, jouw passie. Altijd welkom hier op ons ‘terrassie’!" "

Jens en Ans


   {terug naar realisaties}