tuindromenboek

Tuinen in Stijl - moderne tuin met zwemvijver

Moderne tuin met zwemvijver

Een echte bouwwerf met hopen zand was het eerste wat ik zag toen ik ter plaatse ging kijken bij Sven. Maar wel een hele mooie woning was daar recent gebouwd. Gelukkig kunnen wij als ontwerpers doorheen die bergen zand en braakliggende grond kijken en ons een beeld vormen van de toekomstige tuin.

Werken met beton, een waterpartij en een afspuitplaats voor de mountainbike waren enkele wensen van Sven. Uiteraard mocht de tuin ook onderhoudsvriendelijk zijn, maar dat is bijna bij elke opdrachtgever een wens, dus dat neem ik standaard mee.

Zowel in de voor- als achtertuin werd gebruik gemaakt van polybeton: vooraan voor de oprit, entree naar de voordeur en de extra parkeerzone, in de achtertuin voor het terras vlakbij de woning. Voor de paden werden kleiklinkers gebruikt en het terras bij de zwemvijver werd uitgevoerd in hout om er een warm en gezellige loungehoekje van te maken. De beplanting is eerder sober en ondergeschikt gehouden. Grote groepen siergrassen en groenblijvende snoeimassieven geven vorm aan de tuin. Hier en daar geeft een meerstammige boom extra aankleding en één zone bij de zwemvijver kreeg een weelderige invulling van vlinder- en bijvriendelijke planten.

Achteraan in de tuin werd de tuinberging uitgevoerd in Padouk. Ze is heel strak en sober vormgegeven waardoor ze helemaal opgaat in het achterliggende bosje. Hetzelfde hout is gebruikt voor de tuinwand als scheiding met de buren. Aan het terras is een zwarte aluminium plantenbak voorzien voor kruiden en toppings voor in de cocktails. Want dat is wat in deze tuin gebeurt: heerlijk samen barbecueën, aperitieven bij de zwemvijver en genieten van een prachtig uitzicht.

Locatie: Zoersel
Fotografie: Artefix en Glowbus
Realisatie: Tuinrealisaties Tom D’hondt en Groenhart

"Ik wist dat ik aan mijn huis een terras in gepolierde beton wilde en ik ben ook wel fan van een waterpartij. Bij gebrek aan kennis over planten was dat dan ook ongeveer mijn wensenlijstje voor de tuin toen ik bij Leen toekwam. Ik was duidelijk niet de eerste tuinleek waar ze mee te maken kreeg, want aan de hand van gerichte vragen en visuele voorbeelden ontdekte zij en ikzelf wat mijn verwachtingen zijn voor een tuin. Na enkele aanpassingen werd het ontwerp helemaal mijn ding en nu dit ook aangelegd is, weet ik uit ervaring dat dit een tuin is waar ik in elk seizoen van geniet. Het enige waar Leen me niet voor verwittigd heeft, is dat ik sinds de aanleg meer aperitief op temperatuur moet hebben staan voor bezoek, maar dat neem ik er graag bij…"

Sven


   {terug naar realisaties}