tuindromenboek

Tuinen in Stijl - landschapstuin met prachtig uitzicht

Landschapstuin met prachtig uitzicht

Dit 1,5 ha groot domein waar zowel een privéwoning als werkschuur gebouwd zijn vroeg om een grootse aanpak. Dit jonge gezin met 3 kindjes had een aantal wensen, maar hebben me verder al het vertrouwen gegeven om er een pareltje van te maken. Het moest een kindvriendelijke tuin zijn met integratie van een zwembad met de nodige privacy, het zicht op het achterliggende bos en landschap moest zeker open blijven, de voortuin mocht een gezellige entree zijn, er moest plaats zijn voor een dierenwei, fruitboombaard, moestuin en serre en de werfzone van de man des huizes mocht aan het zicht ontnomen worden.

Met al deze wensen ging ik aan de slag en maakte er een echte landschapstuin van. Ietwat strakker dichter bij de gebouwen en heel organisch en natuurlijk verder weg richting het landschap. Groenblijvende massieven maken een speelse overgang van tuin naar landschap en zorgen heel het jaar door voor een groen karakter. Zowel hoogstambomen als meerstammige bomen zorgen voor mooie zichtlijnen en kleden de woning, bijgebouw en werkschuur aan. Het zwembad ligt dicht bij de woning en is op een subtiele manier omheind zodat veiligheid gegarandeerd wordt. Er is een ingebouwde zandbak met speeltuig en de functionele (moes)tuin ligt een beetje verscholen achter het poolhouse. In de zomer wordt de aandacht getrokken door perken met siergrassen, zonnehoeden, hortensia’s en ooievaarsbek. s’ Avond gaat de Glowbus vuurkorf aan en worden verhalen verteld tot in de late uurtjes. Het is een prachtige tuin geworden waar zowel heerlijk in gewerkt kan worden, als enorm kan genoten worden op vele gezellige plekjes.

Locatie: Geel
Fotografie: Glowbus
Realisatie: klant

"Het was de 2de keer dat we samenwerkten met Leen voor het ontwerp van onze tuin. Net zoals bij de eerste keer verraste ze ons bij het voorstellen van haar eerste ontwerp. Haar ideeën lagen volledig in lijn met onze verwachtingen. Al onze wensen werden omgezet in een samenhangende, mooie en gezellige tuin waar we graag in vertoeven. Leen levert een duidelijk en gedetailleerd plan af, waar we zelf mee aan de slag zijn gegaan. Tijdens de aanleg van onze tuin konden we voor advies ook nog steeds bij haar terecht. Dankzij haar plantenkeuze kunnen we nu het hele jaar door genieten van levende kleuren in onze tuin. Ik raad Leen iedereen aan, ze levert alles af ‘in stijl’ en daar houden wij van!"

Lies en Jelle


   {terug naar realisaties}