tuindromenboek

Tuinen in Stijl - functioneel en kindvriendelijk

Functioneel en kindvriendelijk

Een lange smalle tuin met een mooi uitzicht bij een hele mooie, strakke woning was de start van dit project. De garage van de buren niet alleen wegsteken, maar ook een functie geven als voetbalmuur en er een zitplekje bij creëren was een wens. Verder mocht er voldoende ruimte zijn waar de drie kindjes zich konden uitleven. Liefst geen opvallende speeltuigen, maar wel subtiel en een beetje uit het zicht. Verder wilde Chrisje, die houdt van alles mooi maken en decoreren, weelderige bloemenborders waar ze doorheen het jaar boeketjes in kan plukken. Marlon wenste vooral een praktische tuin met ruimte voor kippen, een moestuinbak en enkele fruitboompjes.

Deze lange smalle tuin werd onderverdeeld in een drietal tuinkamers die met elkaar verbonden worden door een lang smal pad dat vertrekt aan de geïntegreerde tuinberging, verder loopt langs het terras, doorheen de speelzone van de kindjes tot aan de moestuin en de kippenren. In de eerste tuinkamer staan een drietal meerstammige Parrotia’s, later komen hier nog enkele weelderige bloemenborders, maar eerst is er ruimte voor een tijdelijke ingebouwde zandbak en ruimte om te spelen. In de tweede kamer bevindt zich de ingebouwde trampoline ingepakt met Choisya-struiken en twee hoogstam Magnolia’s. Een spel van aluminium frames geeft een mooie doorkijk naar het achterliggende landschap en is tegelijk multifunctioneel. In deze frames kan een schommel gehangen worden, een hangstoel of hangmat, ze kunnen fungeren als voetbaldoel en een lichtsnoer slingert er doorheen voor lange gezellige avonden in de snoezelruimte tegen de muur van de buren. In de derde en laatste kamer bevindt zich de nutstuin met moestuinbakken, kippen en compostruimte. De verschillende kamers worden van elkaar gescheiden door lage beukenhagen waardoor de tuin veel groter lijkt dan hij in feite is. Het is als het ware een ontdekkingstuin waar zowel groot als klein hun gading in vindt.

Aan het terras is een houten wand voorzien voor extra privacy. Deze wand is tegelijk ook een rugleuning voor de multifunctionele bank die bestaat uit hout en aluminium. Deze bank kan een extra zitplaats zijn bij de tafel, hierop kan ’s ochtends een heerlijke koffietje gedronken worden en de kindjes verteren hier hun vieruurtje. Bovendien is de bank een ideale opbergplaats voor tuinkussens en speelgoed. Er bevindt zich trouwens een geheim luikje in de bank voor het opbergen van de tuinklompen. Een geniaal idee van zowel Marlon met zijn praktische kijk op de zaak als Chrisje’s oog voor detail.

Locatie: Geel
Fotografie: Tuinen in Stijl
Realisatie: klant

"Met Leen, van tuinen in stijl, samenwerken betekende voor ons… Gehoord worden, begrepen worden en op een subtiele manier op maat gestuurd worden. Maar wat vooral een sterkte is, is dat het een volledig SAMEN verhaal is. Wij de wensen/ dromen, zij de kennis en de inschatting van haalbaarheid en vooral het oog voor details.

De manier waarop Leen “mooi maakt” is uniek en dat brengt met zich mee dat we ze elke dag dankbaar zijn voor het resultaat. "

Chrisje en Marlon


   {terug naar realisaties}