Ik hou van alles in pastel

Takje - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Mijn verhaal - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Ik ben verslaafd aan orde,
plannen en opruimen


Mijn verhaal - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Ik ben dol op Scandinavische
interieurs en design
en heb een zwak voor
boekjes en schriftjes

Takje - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Mijn verhaal - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel

Mijn verhaal - Tuinen in stijl - Leen Dierckx - Tuin- en Landschapsarchitecte - Geel


Mijn verhaal

Mijn verhaal start op 5 mei 1985, in de lente, absoluut mijn lievelingsseizoen! Ik werd geboren en getogen in Geel Ten Aard. Als 4e in de rij kwam ik op de boerderij van mijn ouders terecht en leefden we op den boerenbuiten waar altijd wel iets te beleven was: ravotten in de tuin, koeien gaan halen in de wei, meerijden met de tractor, werken in de moestuin …

Op de boerderij had ieder van ons gevieren zijn ‘specialiteit’: in de stal tussen de koeien, met de tractor op het veld of binnen in huis strijken en koken en ik… ik was ‘die van den hof’. Van jongs af aan zat ik met mijn handen in de aarde, tussen de tomaten in de serre of bezig met planten in de siertuin. Vele uren heb ik samen met mijn mama in de tuin gewerkt, ‘ruskes’ geplukt en de boerderij verfraaid met geraniums in bloembakken. Van waar ik mijn groene vingers en creatieve genen heb, is dus niet ver te zoeken.

Op mijn 12 jaar wist ik al dat ik tuinarchitecte wilde worden. Dat is vroeg en kon natuurlijk nog meermaals veranderen, maar op mijn 18e begon ik aan mijn studies Tuin- en Landschapsarchitectuur aan de Erasmushogeschool Brussel. Na de studietijd startte ik mijn carrière bij een bureau voor tuinarchitectuur waarna ik twee jaar later de overstap maakte naar de Provincie Antwerpen en aan de slag ging als landschapsarchitecte waar ik nog steeds werk. In 2012 besliste ik om als zelfstandige in bijberoep te starten als tuinarchitecte. Het was een ideale combinatie tussen werken in het landschap en meer gedetailleerde ontwerpen maken voor privétuinen. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze. Het is zo fijn om een tuin te ontwerpen specifiek voor die klant die er elke dag weer in thuiskomt, die erin kan werken en genieten. In de zomer van 2018 ben ik deeltijds gaan werken. Deze keuze geeft me extra tijd en energie om voluit voor mijn passie te gaan. Elke week opnieuw kijk ik ernaar uit om lekker thuis te zijn en te werken voor 'mijn tuinen' aan mijn bureau en tekentafel. Ik word heel blij van enthousiaste klanten en van de realisaties die ik een tijdje later kan gaan bewonderen. Verder vind ik het ook heel fijn om voor mezelf te werken en mijn creatieve geest zijn werk te laten doen.

Dingen die jullie van mij nog mogen weten

is dat ik heel gestructureerd en een pietje precies ben, tante ben van 9 neefjes/nichtjes, hou van sport en avontuur, ik ook een passie heb voor fotografie en interieur en een bezige bij en creatieve duizendpoot ben.

Dingen waar ik instant blij van word

Verse bloemen in huis, heerlijke cocktails, zelf kerstkaartjes maken, toertje gaan joggen, citroengemberthee, prachtige herfstkleuren, mijn huis decoreren, vers gewassen lakens op bed, een dagje alleen op trot, cadeautjes inpakken, mooie schriftjes en boekjes, alles in de vorm van een huisje, de kleur roze, Scandinavische stijl, kaarsjes die branden, mooi gedekte tafels, starten in een nieuw boek, citytripjes in Nederland en daarbuiten, mooie dozen, voorjaarsbloeiers in de tuin, de geur van rozemarijn en zelfgemaakte rabarbertaart.


Zo, dit ben ik.
Heb je vragen of wil je graag eens afspreken om jouw tuinplannen te bespreken, dan hoor ik graag van jou.

Veel Liefs
Leen